Één reactie op “Nominatie Zorgverslimmer Award

 1. Frans Depestele says:

  Geachte collega,

  Ik werk momenteel aan een boek onder de titel Psychotherapie voor een fysieke ziekte. Ik vond een verwijzing naar uw werk in een interview van december 2021. Ik merk dat we een gedeelde belangstelling hebben voor hetzelfde gebied. Vooral de volgende passage spreekt mij zeer aan: “Tenslotte ondersteunt mijn proefschrift het idee dat ingrijpende gebeurtenissen in de jeugd niet alleen impact hebben op de psyche, maar ook op het lichaam. Verondersteld wordt dat deze impact voor een aanzienlijk deel via het lichaam beleefd wordt, bijvoorbeeld als verhoogde stressgevoeligheid en verhoogde stressreactiviteit. Voor behandeling van psychische aandoeningen betekent dit dat deze niet alleen cognitief moet worden ingestoken (veelal de ‘gouden standaard’), maar dat er ook meer gebruik gemaakt zou moeten worden van lichaams- en ervaringsgerichte methodieken die juist ook het lichaam adresseren”.
  Ik vroeg mij af of u misschien een korte tekst hebt waar u de essentie van uw onderzoek meer toelicht. Het zou mij zeer interesseren als ik dit zou kunnen lezen.
  Met vriendelijke groeten,
  Frans Depestele

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *